Wednesday, December 4, 2013

Beşamelli Börek






Bu böregümizi de dun Derya'lı Günler de yaptık arkadaslar.Tadı ve lezzeti oldukça guzel bu böreğimizi de denemenizi tavsiye ediyorum ...

malzemeler:

3 adet yufka

12 dilim kasar peyniri

12 dilim pastırma,salam veya jambon

beşamel sos için:

‎50 gr tereyağı

 1 çay bardağı un

1/2 lt.süt 

1 çay kaşığı karabiber 

1 tatlı kaşığı tuz







panelemek için:




1 bardak süt

1 bardak galeta unu




kızartmak için:




sıvıyağ








Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlamakla işe baslıyoruz.Bunun için tereyağımızı tavaya alıp unumuzla beraber kavuruyoruz.Daha sonra içine sütümüzü ilave edip koyu bir muhallebi pişiriyoruz.İçine tuzumuzu ve karabiberimizi ilave edip altını kapatıyoruz.










 1a det yufka alıp içine beşamel sosumuzdan sürüyoruz..4 bölüp geniş tarafına  kaşar peyniri ve jambon(salam,pastırma...)koyup geniş börekler sarıyoruz.




Hepsini sarıp bitirdikten sonra,çnce süte sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.








Sosla servis etmek isteyenler için;






Domatesleri rendeleyip biraz zeytinyağ ilavesiyle pişiriyoruz.2 adet kesme şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kuru fesleğen ve karabiber ilave edip koyulaşınca altını kapatıyoruz.








No comments:

Post a Comment