Bu böregümizi de dun Derya'lı Günler de yaptık arkadaslar.Tadı ve lezzeti oldukça guzel bu böreğimizi de denemenizi tavsiye ediyorum ...
malzemeler:
3 adet yufka
12 dilim kasar peyniri
12 dilim pastırma,salam veya jambon
beşamel sos için:
50 gr tereyağı
1 çay bardağı un
1/2 lt.süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
panelemek için:
1 bardak süt
1 bardak galeta unu
kızartmak için:
sıvıyağ
Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlamakla işe baslıyoruz.Bunun için tereyağımızı tavaya alıp unumuzla beraber kavuruyoruz.Daha sonra içine sütümüzü ilave edip koyu bir muhallebi pişiriyoruz.İçine tuzumuzu ve karabiberimizi ilave edip altını kapatıyoruz.
1a det yufka alıp içine beşamel sosumuzdan sürüyoruz..4 bölüp geniş tarafına kaşar peyniri ve jambon(salam,pastırma...)koyup geniş börekler sarıyoruz.
Hepsini sarıp bitirdikten sonra,çnce süte sonra galeta ununa bulayıp kızartıyoruz.
Sosla servis etmek isteyenler için;
Domatesleri rendeleyip biraz zeytinyağ ilavesiyle pişiriyoruz.2 adet kesme şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kuru fesleğen ve karabiber ilave edip koyulaşınca altını kapatıyoruz.
No comments:
Post a Comment