PATLICANLI KAŞARLI KARNIYARIK BÖREK
Patlıcanın yakışmadığı bir tarif yoktur sanıyorum. Sevgili Aynur Ege hanımda bizlerle harika bir Patlıcanlı Börek paylaşmışlar.Ben bu tarifteki iç malzemeyi Açma da iç malzeme olarakta kullanıyorum sadece kaşar peyniri kullanmıyorum. Değişik bir iç malzeme kullanmak isterseniz bu iç malzemeyi öneririm.
MALZEMELER:
1 kilo yufka
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ İÇİN :
2 adet patlıcan
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 adet domates
1 parça kaşar peyniri
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Patlıcanlarımızı 4' e bölüp küçük küpler halinde doğuyoruz Tuzlu suda bekletip suyunu süzüyoruz. Kabımıza sıvı yağını koyup doğranmış soğanı sarartıyoruz, patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz tuzunu koyup kapağını kapatıyoruz .Hafif kavrulan patlıcanların içine biberleri ve küp domatesleri atıyoruz ,fazla bekletmeden fırında da pişeceği için domatesler biraz diri kalıyor belirgin olması güzel oluyor.
1 yufkayı açıp üzerine yağlı suyu sürüyoruz yufkamızı ikiye katlıyoruz ve 4 eşit parçaya kesiyoruz patlıcanları üçgen yufkaların geniş kısmına koyuyoruz kalın sigara böreği gibi sarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz tam ortasından dibine gelmeden kesiyoruz içine kaşarımızı yerleştiriyoruz 200 derecede üzeri kızarana dek pişiriyoruz .
NOT:Bunu yazdan hazırladığım közleme patlıcanla yaptım ve aynı malzemeleri koydum. AFİYE OLSUN
No comments:
Post a Comment