Sunday, December 1, 2013

PATATESLİ PEYNİRLİ KIRMA BÖREK



132.TARİFİN ADI:  PATATESLİ PEYNİRLİ KIRMA BÖREK


GÖNDEREN:         HAMARAT ABLA


patatesli peynirli kirma borek 1


Sevgili Hamarat ablama katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum


Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ
MALZEMELER:

- 2  adet yufka

- 3 tane orta boy patates

- 1,5 çay badrağı süt

- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

- 2 tane yumurta

- Tuz,Karabiber,Kırmızı pul biber

HAZIRLANIŞI:

- Patatesleri haşlayıp rendeleyiniz.İçine rendelenmiş peynir,tuz,karabiber ve kırmızı biber ekleyip iyice karıştırınız.

- Yufkayı tezgaha açınız her yerine patateslerden serpiştiriniz.Bir tarafından başlayıp pile şeklinde birleştiriniz.

Ortasından ikiye katlayıp bir elinizle altından tutarak yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriniz.Diğer yufkayıda aynı şekilde yepınız ve tepsiye yerleştiriniz.

- Bir kasede süt,yumurta ve sıvıyağı iyice çırpınız ve böreğinizin her yerine eşit miktarda gezdiriniz.Böreğin heryerinin sosu almasına özen gösteriniz.Böreğinizi 10 dakika kadar dinlendiriniz.

- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriniz.

NOT:Yukarda resimlerle anlatmaya çalıştım umarım anlaşılmıştır.Yufkaların içine yağ gezdirmedim çok yağlı olmaması için.İsteğe bağlı olarak üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.Kişi sayınıza göre miktarı çoğaltabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment