Aslı'nın doğum günü için yapılan börek...
Yok böyle bir lezzet...
Biz çok sevdik ;)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 adet yumurta
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Açmak için;
Nişasta
Üzeri için;
100 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için;
300 gr. peynir
3 adet közlenmiş kırmızı biber
Maydonoz
Hazırlanışı
Çok sert olmayacak şekilde hamur yoğuruyoruz.
Bence unu önce 3 bardağını koyup, son bardağı yavaş yavaş eklemeliyiz.
Kullandığımız ölçülere göre hamurun aldığı un biraz değişebiliyor.
Hamuru ikiye ayıralım ve her birinden 20 beze yapalım.
Herbir bezeyi aklaşık 20-25 cm çapında un ile açalım.
Aralarına biraz nişasta sürüp, üst üste koyalım.
Ölçüyü iyi tutturmak gerek;
çok koyarsanız nişasta kokar, az koyarsanız katlar birbirine yapışır.
20 katı birlikte tepsinin boyutunda açıyoruz.
Arasına hazırladığımız iç malzemesini koyuyoruz.
Üst katınıda aynı şekilde hazırlayıp üzerine kapatıyoruz ve dilimliyoruz.
Üzerine sıvıyağ ve tereyağını kızdırıp döküyoruz.
190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Tarifimi "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" için arkadaşım gelibolu17' ye gönderiyorum.
No comments:
Post a Comment