Friday, November 29, 2013

Kremalı Patatesli Börek



kremali patatesli borek 1


Malzemeler


6 adet yufka


3 adet haşlanmış patates


1 su bardağı kaşar rendesi


1 kutu krema (200ml)


1 çay bardağı su


1 çay bardağı sıvıyağ


Tuz,karabiber


Mantolamak için


2 adet yumurta


Galeta unu


Hazırlanışı


Su ve sıvıyağ bir kapta iyice çırpılır


Haşlanmış patates iyice ezilir tuz,karabiber ve kaşar rendesi eklenir karıştırılır


Yufkanın biri tezgaha yayılır üzerine sulu karışım sürülür


İkinci yufka üzerine yayılır ve tekrar sulu karışım sürülür


Üçüncü yufkada ikinci yufkanın üzerine yayılır üzerine kremanın yarısı yufkanın


her yerine gelecek şekilde sürülür


Yufka 12 eşit parçaya kesilir geniş tarafına patatesli iç harçtan konur ve biraz gevşek


olacak şekilde sigara böreği gibi sarılır


Diğer 3 yufkayada aynı işlem uygulanır.


Yumurtalar bir kaba alınır iyice çırpılır


Hazırlanan börekler önce yumurtaya bulanır sonra galeta ununa bulanır


yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir


Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında börekler pişirilir.


AFİYET OLSUN:)




Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş







Tepkiler:




No comments:

Post a Comment