Monday, November 25, 2013

MERCİMEKLİ KIYMALI BÖREK




mercimekli kiymali borek 1
Malzemeler:


  • 250 gr. kıyma 

  • bir kase haşlanmış yeşil mercimek

  • 1 adet soğan

  • bir kaç dal maydanoz

  • 1/2 yemek kaşığı salça

  • 3 yaprak yufka

  • süt

  • tereyağ

  • az sıvıyağ

  • tuz, karabiber, pulbiber..



mercimekli kiymali borek 2


Hazırlanışı:


* İç harcı için; öncelikle yemeklik doğranan soğan ve kıyma az sıvıyağla sotelenir, içine salçada ilave edilerek kıyma pişene kadar soteleme sürdürülür. Daha sonra haşlanmış mercimek, maydanoz, damak tadınıza göre baharat ve tuz eklemeside yapılarak bir kaç kez karıştırılan harç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

* Yufkalar tezgah üzerine serilip üzerleri süt ile iyice ıslatılır. Yufkanın uç tarafına bir miktar harçtan konularak yufka rulo şeklinde sarılır.

* Sarılan yufkalar  iyice yağlanan bir fırın kabı ya da tepsinin etrafına kol böreği formunda dolayarak yerleştirilir.

* Üzerine küp küp kesilmiş tereyağ parçaları konduktan sonra 190-200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirilir.

* Afiyet olsun:)



No comments:

Post a Comment