Tuesday, November 26, 2013

El açması peynirli börek



el acmasi peynirli borek 1

Cumanın tüm güzelliği ve bereketi hepimizin üzerine olsun.

porselendemlik tarafından hazırlanan “71.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN “ev sahibi olan sevgili yesilmutfaktantarifler e el açması  peynirli börek tarifimi gönderiyorum.

Arkadaşıma bol katılımlar ve kolaylıklar dilerim.

Malzemeler

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ (ayrıca aralarına sürmek içinde gerekli)

50 gr. Yumuşak margarin ya da (50 gr. Becel zeytinyağlı)

3 – 4 su bardağı un

1 adet kabartma tozu

Tuz

Bir tutam sevgi

Arasına

Peynir

Maydanoz

Yapılışı

Önce iki su bardağı unu ve kabartma tozunu harmanlayın, yoğurma kabına alın.

Ortasına yumurta, yoğurt, sıvıyağ, margarin, tuz ekleyin ve iyice yoğurun.

Unu yeterli gelmediğinde azar azar ilave edin.

Ele yapışmayan bir hamur olsun.

Hamuru 8 parçaya ayırın.

Unla küçük bezeler açın.

Üzerine sıvıyağı fırçayla sürün. Diğer bezeyi üzerine koyun.

4 bezeyi aralarına sıvıyağ sürerek üst üste koyun.

Tekrar unlayarak, küçük fırın tepsisi kadar açın.

Tepsiyi yağlayın ve açtığınız bezeyi yerleştirin.

İnce kıyılmış maydanoz, peynir karışımını bezenin her tarafına yayın.

Diğer 4 bezeye de aynı işlemleri yapın ve peynir karışımının üzerine kapatın.

Üzerine sıvıyağ sürün.

Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment