Sunday, November 24, 2013

Ye # 33 Börekler Etkinliği - Ispanaklı Börek




Sevgili Leziz arkadaşımın ev sahipliğini yaptığı Ye # 33 Börekler Etkinliği'ne, eşimin en sevdiği börekle katılmak istedim.

Kendisine başarılar diliyorum.

ye 33 borekler etkinligi ispanakli borek 1


Malzemeler:



5 adet yufka



İçi İçin:



2 kg ıspanak



1 soğan



4 yemek kaşığı sıvı yağ



2 yumurta



Tuz, karabiber



Harcı İçin:



2 yumurta



1 su bardağı süt



Yarım su bardağı sıvı yağ



Üzeri İçin:



1 yumurta



Çörekotu




Yapılışı:



-Ispanakları iyice yıkayın. Doğrayın.



-Bol su ile renkleri koyulaşana kadar haşlayın.



-Süzün. Suyunu iyice sıkın.



-Tavaya soğanı ve yağı alıp kavurun.



-Yumurtaları ekleyin. Beyaz beyaz topaklar olana kadar karıştırarak pişirin.



-Ispanakları ekleyin.



-Tuzunu ve karabiberini koyup, 5 dakika kavurun. Böreğimizin içi artık hazır.



-Harcı için, yumurtaları çırpın. Karıştırarak yağ ve sütü de ekleyin. Bir kenara ayırın.



-Tepsinizi yağlayın.



-Yufkalardan birini tepsinizin altına, kenarlardan taşacak şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları, elinizle parçalayarak tepsinize dizin. Her katın arasına, 3 çorba kaşığı kadar harçtan gezdirin.



-En ortasına, iç malzemesini yayın.



-Bütün yufkalar bitince, kenarlarını da üzerine katlayın.

-Verdiğim ölçüye göre, her kata 3 kaşık harç koyarsanız, sonunda 4 kaşık kadar artması gerekir. Bu artan harcın içine 1 yumurta kırın ve çırpın. Böreği T şeklinde keserek harçlı yumurtayı üzerine dökün. Her tarafına yayılsın.


-Çörekotu serpin.



-200 derecede fırına verin ve üzeri kızarana kadar, 30-40 dakika pişirin.

-İçinde bol yumurta olduğundan, böreğiniz çabuk bozulabilir. Bu nedenle buzdolabında muhafaza edin. Servis ederken mutlaka ısıtın.

ye 33 borekler etkinligi ispanakli borek 2



Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment