Thursday, November 21, 2013

Patatesli Börek




Harika kar manzarası eşliğinde güzel bir PATATESLİ BÖREK geldi arkadaşlar,çok teşekkür ediyorum DEMET arkadaşımıza,ellerine sağlık canım,başka tariflerinide beklerim,selamlar olsun :)


patatesli borek 1






patatesli borek 2


Malzemeler:


3 yufka


Yarım su bardağı süt


2 kaşık yoğurt


1 çay bardağı sıvıyağ


1 yumurta sarısı






İç Malzemeler:


4 adet orta boy patates


Bir su bardağı peynir (Ben süt çökeleği kullandım)


Yarım su bardağı kaşar


Tuz, pulbiber






Yapılışı: Patatesleri halayıp çatalla eziyoruz. ezdiğimiz patateslerimize peyniri, kaşarı, tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz. Yufkayı mutfak tezgahına seriyoruz ve yoğurt, süt, sıvıyağ karışımını üzerine yayıp ikiye katlıyoruz. Patatesli harcı uzunlamasına yayıyoruz (aşağıdaki gibi) ve rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız börekleri 4 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt tepsiye diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz ve yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Affiyetle sıcak sıcak yiyoruz... Ben böreklerimi pişirmeden önce 3-4 saat buzdolabında beklettim, dolaptan çıkardıktan sonra yumurta sarısını sürdüm.




No comments:

Post a Comment