Saturday, November 30, 2013

MAKARNALI BÖREK


makarnali borek 1 MALZEMELER:2 yufka,1 paket pastavilla kelebek makarna,tuz,su,500gr beyaz peynir,1 kaşık tereyağ,yarım demet maydanoz,1 yumurta üzeri için.


SOS:3 yumurta,2 bardak süt,1 fincan sıvıyağ,1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: makarna tuzlu suda 10 dakika haşlanır,süzülür sıcakken 1 kaşık tereyağ eklenir karıştırılıp bekletilir biraz soğuyunca beyaz peynir ezilir maydanozla beraber makarnaya karıştırılır.Sos malzemeside çırpılıp hazırlanır.Büyük dikdörtgen borcam yağlanır,1.yufka kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirilir,makarnalı karışımın yarısı konur sosunda yarısı dökülüp 1.yufka kenarlardan kapatılır.2.yufka aynı şekilde üzerine serilir makarnalı karışımın kalanı konur sostan yarım çay bardağı kadar ayrılıp kalan dökülür yufkanın kenarları tekrar kapatılır ayrılan sosa 1 yumurta kırılıp böreğin üzerine sürülür ,börek kesilip fırınlanır. AFİYET OLSUUNNNN......[bu tarifi bir yemek sitesinden yazıp denemiştim şu an hangisi olduğunu hatırlamıyorum yanlız çok güzel tam bir suböreği mutlaka deneyin derim]


No comments:

Post a Comment