MALZEMELER:
6 yufka
3/4 su bard. sıvı yağ
3/4 su bard. süt
1 yumurta
İÇİ İÇİN:
3 büyük boy patlıcan
3 biber
3 domates
1 büyük soğan
1 çay bard. sıvıyağ
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
2 yumurta sarısı
susam, çörekotu
YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyup küçük küçük doğrayalım. Tuzlu suda bekletelim.
- Soğanları yemeklik doğrayalım yağ ile kavuralım. Bibeleri ilave edelim biraz kavrulunca domates ve patlıcanları ilave edelim kavrulsunlar.
- 1/2 su bard. sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Yufkalara sürmek üzere sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırpalım.
- Yufkayı açıp bütün yüzüne sıvıdan sürelim, karşılıklı iki köşesini kapatarak ortada birleşirelim ve sıvıdan sürelim. Sonra diğer köşeleri birleştirelim ve yine sıvıdan sürelim.
-Yufkayı 4 e bölelim ve ortalarına harçtan koyup zarf şeklinde kapatalım.
-Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu susam serpelim.
- 200 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
No comments:
Post a Comment