Malzemeler:
- 6 adet hazır yufka,
- 2 adet tavuk göğüs eti,
- 6 adet kemiksiz incik,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet domates,
- 3 adet sivri biber,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- Tuz, karabiber, susam, çörek otu,
İçinin sos malzemesi:
- 1/2 su bardağı zeytinyağı,
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1/2 su bardağı süt,
- 2 adet yumurta,
Yapılışı:
- Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın suyu azalıncaya kadar pişirin. Sonra sıvı yağı, doğradığınız soğanı biberi, domatesi ve salçaları ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin karıştırın.
- Sos malzemelerini çukur bir kabın içine alın ve çırpın.
- 1 tane yufkayı serin üzerine hazırladığınız sosu sürün, ikinci yufkayı üzerine serin, 12 veya 16 eşit parçaya kesin.
- Geniş kenarına harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Fırın tepsisine dizin, üzerine sostan sürün, susam çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
No comments:
Post a Comment