Malzemeler...
500 gr un.
1 fincan sıvı yağ.
1 fincan sirke.
1 yumurta.
1 tatlı kaşığı tuz.
aldığı kadar su..
Aralarına sürmek için 250 gr tereyağı..
İçi için .
250 gr kıyma 1 büyük soğan 4 tane büyük patates..
Kıyma kavrulur içine soğan eklenir ve kavurmaya devam edilir..
Diğer tarafta çiğ patatesler rendelenir ve kavrulan soğanın ve kıymanın üzerine ilave edilir..
Patatesler yumuşayana kadar kavurmaya devam edilir......
Yumuşayan patateslerin üzerine tuz ve karabiber ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bıraklılır.......
Hamur çok sert olmayan bir kıvama gelene kadar yoğurulur ve bir saat dinlenmeye bırakılır......
Dinlenen hamur ortadan ikiye bölünür 2 grup olur....
Birinci grup merdaneyle açılır ve aralarına eritilen yağdan sürülür ve üst üste koyulur dolaba kaldırılır..
Diğer grup da aynı işlem yapılır ve dolaba kaldırılır..
Bu hamur bu şekilde bir hafta kadar dolapta bekleyebilir....
Açacağınız zaman 40cm x 40cm gibi bir ebata gelene kadar açılır ve 4 parçaya bölünür içine iç mlzemesi koyulup rulo şeklinde sarılır...........
Tepsiye alınıp kesilir...
Pişen börekler biraz soluklandıktan sonra afiyetle yenmeye hazırlaaaar...
Haydi size afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment