Geçen günlerde bir kaç tepsi börek yaptım, arkadaşlarım gıda kermesi düzenlemişler benim payıma da börek düştü, her zaman yaptığım böreğim hayır işi olduğunu mu anladı nedir:) her zamankinden daha güzel oldu, eğer peynirli börek yapacaksam içine mutlaka ince kıyılmış bolca soğan katarım, soğan peynirin yavanlığını alır lezzetine lezzet katar, pişerken de harika kokar.
Böreğin malzemeleri
1 kg yufka
1/2 kg betaz peynir
1 büyük baş ince kıyılmış soğan
1/2 demet maydanoz
isteğe göre pul biber
Yapılışı
Yufkalardan birini serip her tarafına yağ, yumurta ve yoğurt karışımından bolca sürülür, daha çıtır olmasını isterseniz sadece sıvı yağ sürebilirsiniz. Diğer yufka üzerine kapatılır ve yine hazırlanan karışımdan sürülür, bıçak yada ruletle 8 üçgen parçaya bölünür, hazırlanan peynirli soğanlı maydanozlu harç sigara böreği şeklinde sarılır, sigara böreğinden biraz daha gevşek sarmak daha iyi sonuç verir. Tüm yufkalar aynı şekilde sarılır üzerine yumurta sarısı ve çörekotu eklenerek hafif kızarıncaya kadar fırında pişirilir, fırın sıcaklığı 170-180 derece olmalı. Fırından çıkınca soğumadan servis yapılırsa çıtır çıtır olur, soğuyunca da lezzetlidir ama çıtırlığını kaybeder.
Saturday, November 30, 2013
FIRINDA SOĞANLI PEYNİRLİ BÖREK
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment