Tuesday, November 26, 2013

Pırasalı börek



pirasali borek 1










   Oğlumun doğumgününde yaptığım ve çok beğenilen pırasalı börek,bizim  de kışın çok severek yediğimiz böreklerin başında gelir..Tarifini çok keyifle paylaşıyorum..Umarım siz de yapıp,aynı keyfile yersiniz..

Pırasalı böreği yapmak için dilerseniz yufkayı ikiye bölüp alttaki görülen şekliyle veya dörde bölüp yukarıda görülen şekliyle yapabilirsiniz.Tercih sizin..




Malzemeler


1 kg pırasa

2 yemek kaşığı biber salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı su

5 adet yufka

1.5 su bardağı sıvı yağ

5-6 yemek kaşığı su

2 yumurta sarısı ve çörekotu


pirasali borek 2
     

Yapılışı

Yufkalarımızı ikiye bölüp hazırlıyoruz..Pırasaları ince ince doğruyoruz..2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavaya 2 kaşık da salça koyup kokusu çıkınca pırasalarımızı ilave edip karıştırıyoruz..

1 çay bardağı su ve baharatları ilave ediyoruz..Suyunu çekene kadar pişiriyoruz..1.5 bardak sıvıyağ ve 5-6 yemek kaşığı suyu bir kaba koyuyoruz ve yufkamızın her tarafını ıslatıyoruz..

Pırasalı harcımızdan 1-2 kaşık alıp yufkanın yuvarlak ucu boyunca koyuyoruz..Rulo yapıp ilk ruloyu gül şekli yapıyoruz..Diğer yufkaları onun etrafında döndürerek yufkaları tamamlıyoruz..

Çift yumurta sarısını fırça yardımıyla böreğin üstüne sürüp çörekotu serpiyoruz..200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz..(üstteki resimde yer alan şekliyle yapmak isterseniz yufkayı dörde bölün yine yağlı karışımla ıslatın pırasalı harçtan koyup rulo yapıp kendi ekseni etrafında döndürün)


pirasali borek 3



pirasali borek 4


Afiyet olsun..


No comments:

Post a Comment