Bayram lezzetlerinin ilki.Burma börek...Lezzet olarak diğer böreklerden çok farklı değil ama görünüş olarak tombiş pofuduk börekler bunlar...
4 yufka
100 gr margarin veya 1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
.
İçi : Arzuya göre (Ben bir bölümünü kıymalı,bir bölümünü peynirli yaptım)
.
Üstü: 1 yumurta sarısı + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Margarin eritilir,ılınınca içine yoğurt eklenip çırpılır.Yufkalar düz bir zemin üzerine açılır her yufka ortadan ikiye bölünür,her parçanın üzerine yoğurt ve yağ ile hazırladığımız sostan sürülür.Yufkanın geniş kısmına iç konur, oklavaya sarılarak dolanır. Elle büzerek çıkarılır ve tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
Son olarak üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sürülür, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
No comments:
Post a Comment