Sunday, November 24, 2013

Tavuklu Börek



tavuklu borek 1



Sıklıkla yapacağım börekler arasına giren bu böreği biz çok sevdik. Bir dahaki sefere 2 yufka kullanmayı düşünüyorum. Benim sarmamla börekler tombişten obeze doğru gittiler çünkü :)



Tavuklu Börek

(Tarif; Portakal Ağacı)



  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 3 adet yufka

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 125 gr margarin (eritilmiş) -tereyağı kullandım -

  • bir adet küçük tavuk göğsü, haşlanıp didiklenmiş

  • karabiber

  • tuz

  • pulbiber

  • kekik

  • Susam ya da çörek otu



Tavuk göğsü dondurucudan çıktıya çok kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar haşlanır. Yemeklik doğranan soğan fazla pembeleşmeden kavrulur, salça eklenir. Didilen tavuk parçaları eklenir. Baharatlar eklenir. Eritilmiş yağ, yoğurt, yumurtalar iyice çırpılır. 3 adet yufka üst üste arasına yoğurtlu harçtan sürerek yapıştırılı. (En üsttekine harç sürülmüyor). Yufkalar önce 4 parçaya sonra her parça da 3'e kesilir,  12 parçaya bölünmüş olur. Geniş olan tarafa tavuklu harçtan konulur. Sıkıştırmadan kalınca sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekler dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve isteğe göre susam ya da çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment