Tuesday, November 26, 2013

KOLAY MUSKA BÖREK



Havalar iyice ısındı. Havuza, denize giriyoruz. İyice yüzüp enerji kaybedince acıkıyoruz ve sıcakta bizi ferahlatacak soğuk içecekler arıyoruz. Soğuk içeceklerin yanında hafif atıştırmalık böreklerim benim sofralarımda eşlik ediyor.   


Tarifim kolay, kolay ve çok kolay. Yufka katlanırken börek oluveriyor. 


Hem yazlıkta veya bahçede keyif yapın, hem de hafif sofralar hazırlayın.



kolay muska borek 1


Böreğimin araları puf puf kabardı.


kolay muska borek 2


Kesiliş şekli


kolay muska borek 3


3 yufkadan 16 adet muska börek elde ediyorum.



MALZEMELER



  • 3 adet yufka


  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ


  • 2 çay bardağı süt


  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


  • 1 adet yumurta  (beyazı ve sarısı ayrılacak)


  • 200 gr. beyaz peynir


  • 1 tutam maydanoz



YAPILIŞI



  1. Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.


  2. Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.


  3. Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 'ünü  kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.


  4. 2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.


  5. 3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.


  6. Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.


  7. Üzerine peynirli içi serpin.


  8. Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.


  9. Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin.


  10. Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın. 


  11. Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.


  12. Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.


  13. Üzerine yumurta sarısı sürün.


  14. 175 C'de 45 dk. pişirin.




No comments:

Post a Comment