Tuesday, November 26, 2013

PARMAK BOREK



PARMAK BOREK



Gönderen leylaileyemeksaati




parmak borek 1


PINAR HALIL ARKADASIMIZA TARIFI ICIN TESEKKÜR EDERIZ

PARMAK BOREK 








1 paket baklava yufkasi

150 gr sivi yag (aycicek yada zeytin yagi)

1 sogan

500 gr ispanak

1 kup sutdiyari boreklik peynir (200 gr galiba)

tuz

karabiber

pulbiber

yapilisi:

tavaya yaginizi koyup isitilir.

soganlari kucuk cucuk dogradiktan sonra tavada pembelesinceye kadar kavurulur. ondan sonra ispanaklari tavaya atip birazda ispanaklari kavurursun. (ispanaklari dogramayiniz sadece buyukse yapraklari elinizle bolunuz, vitamini kaybolmasin)

sonra tuzunu karabiberini pulbiberini ilave ediniz.

Bu karisimi sovumaya birakin.

Sovuduktan sonra peniri elinizle ufalayarak ispanak karisimina ekleyin. Guzelce karistirin.

Baklava yufkasina biraz koyarak Rulo haline getirin ve uzunlamasina tepsinizin uzerine koyun.

1 paket baklava hamuru 1 tepsiye yetiyor.

Bitirdikten sonra cok az yag surun rulolarin uzerine (firca yardimiyla)

Sonra bunlari resimdeki gibi kestikten sonra 180 derecelik firina koyun..

pistikten sonra afiyet bal seker olsun



No comments:

Post a Comment