Wednesday, November 20, 2013

ISPANAKLI BÖREK




ispanakli borek 1








  • Yarım kilo ıspanak

  • 5 yaprak yufka

  • 2 orta boy soğan

  • 3 yumurta

  • 3 bardak süt

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • karabiber, tuz...

HAZIRLANIŞI: Öncelikle bir güzel ıspanaklarımızı temizliyoruz ve salata kurutma aletiyle kurutuyoruz. Bu yaptığımız işlem ıspanağın sulanmaması için bize yardımcı olacak. Sonrasında soğanlarımızı kavuruyoruz ve üzerlerine  ıspanağımızı ilave ediyoruz.  Birkaç dakika daha  kavurmaya devam edip ocaktan alıyoruz. ıspanaklarımız neredeyse diriye yakın bir durumda olmalı ne kadar çok pişirirsek o kadar çok sulanma riskini arttırıyoruz çünkü baştada söylediğim gibi bu ıspanaklı börekte çokta istemediğimiz bir durum  .İşlemimize süt, yumurta ve sıvıyağ karışımımızı hazırlayarak devam ediyoruz. eee...yavaş yavaş fırınımızıda ısıtmaya başlıyabiliriz bir yandan. Daha sonra tepsimizi alıp yağlıyoruz ve yufkalarımızı döşemeye başlıyoruz yufkalarımızın arasına ıspanaklı harcımızı her kat arasınada sütlü harcımızı koyarak yufkalarımız bitene kadar bu işlemi sürdürüyoruz 170_175 derecelik önceden ısıttığımız fırında üstü ve altı eşit kızarana kadar pişiriyoruz. evetttt ...böreklerimiz hazır bir de 5 çayı saatine denk geldiyse değmeğin keyfimize di mi ama????  afiyetler olsun sevgiyle lezzetle kalın:)


No comments:

Post a Comment