Saturday, November 23, 2013

Margarinli Tavuk Soteli Börek


Bu nefsi margarinli böreği iftara gelen ablamlar için yapmıştım.Lezzetli bir börek üstelik fazlaca sarılıp,buzlukta da bekletilebilinir.İftar sofralarına yakışan bir tat,benim böreklerim tavuk soteli siz dilediğiniz iç harcıyla yapalirsiniz:)

Buyrun tarifime;

margarinli tavuk soteli borek 1Malzemeler

6tane yufka

1 paket margarin

2 bardak su

bir kase su

250Gr tavuk kuşbaşı

1 tane soğan

1 tane kırmızı biber

margarinli tavuk soteli borek 2 Yapılışı:Soğan kıyılır sıvıyağ ile kavrulur.Biberlerde ince ince doğranır ve soğanlara ilave edilir biraz daha kavrulur.Yıkanmış olan tavuklar eklenir.1/2 bardak su ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Soğumaya alınır.Diğer tarafda margarin eritilir,iki bardak su eklenir.Tezgaha bir yufka serilir yağlı suyla her tarafı ıslatılır.İkinci yufkada serilir tekar ıslatılır.Sekiz eşit parçaya bölünür.Geniş kısmına iç harcından bir iki kaşık koyulur ve üç parmak genişliğinde rulo sarılır.Ucu kasedeki suyla yapıştırılır.Üzerine kalan yağlı sudan sürülür ve buzdolabında en az iki saat dinlendirilir.Ardından kızgın fıırnda pişirilir.

Afiyet Olsun ...

No comments:

Post a Comment