Thursday, November 28, 2013

Peynirli Börek


peynirli borek 1


peynirli borek 2


Malzemeler :


4 adet böreklik yufka


1 su bardağı süt


1/2 su bardağı sıvıyağ


1/2 su bardağı su


Üzerine;


yumurta sarısı


İçine;


beyaz peynir (İrem sevmediği için maydanoz eklemedim, isteğe göre eklenebilir.)


Süslemek için;


milföy hamuru (Evde bekleyen milföy hamurunu değerlendirmek için süsleme yaptım, olmasa da olur.)


Yapılışı :


Yufkalar üst üste temiz bir zemine serilir. Bıçak yardımıyla 5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Süt, su ve sıvıyağ bir kapta çırpılır. Her bir şeridin üzerine ayrı ayrı fırça ile süt-su-yağ karışımından sürülür. Şeritlerin ucuna peynir yerleştirilir. Önce yan kenarları içe doğru katlanır. Sonra peynir yerleştirilen uçtan başlanarak diğer ucuna kadar katlanarak sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan süt-su-yağ karışımından böreklerin üzerine sürülür. İsteğe göre milföy hamurlarından şeritler kesilerek süslemeler yapılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment