Günaydınlar. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Dün blogumda yayınlamak için ıspanaklı börek yaptım tavada pişen şekliyle. kepekli unla yaptığımda lezzetine doyum olmadı valla. yanında çay ve zeytinle süper gitti. Hadi ıspanak mevsimi bitmeden doğru mutfağa koşun.
Malzemler:
Kepekli un
Su
Tuz
İçi:
1 bağ ıspanak
2 adet kuru soğan
sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber
Yapılışı:
Un miktarını vermedim. Siz kendiniz ayarlatın. Fakat ben 3 tas un kullandım. Un, su, tuz ile yumuşak bir hamur yoğurulur. Bezelere ayrılır. Mandalina büyüklüğünde olsun.
İçi hazırlanır. Bunun için, ıspanaklar güzelce yıkanır, suyu süzülür. Ve doğranır. Kuru soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. Üzerine salça eklenip, kavrulur. Ve doğranmış ıspanakların üzerine sıcakken eklenir, baharatlar eklenir, güzelce karıştırılır.
Yapılan bezeler açılır, üzerine harç konulur, D şeklinde kapatılır. Kenarları kesilir.
Teflon tavada arkalı önlü yağsız olarak pişirilir. Ben hepsi bitene kadar pişenleri sofra bezine sarıyorum. Bitene kadar sıcak oluyor.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment