MALZEMELER
2 ADET YUFKA
1 KG PATATES
2 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
MAYDANOZ
TUZ KARABİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
KAŞAR PEYNİR
YAPILIŞI :
2 yufkadan 2 tepsi çıkıyor. Siz dilerseniz daha kalın dilimlemek için 3 yufka da kullanabilirsiniz.
Haşlanan patatesler ezilir içine soğan ve salçayı ister çiğden ister kavurarak katabilirsiniz.Maydanozu tuzu ve karabiberi de ekleyince iç malzememiz hazır demektir.
1 adet yufka serilir üzerine eritilmiş margarin gezdirilip diğer yufka da üzerine kapatılır.
Hazırlanan iç malzeme yufkanın üzerine güzelce serilir ve rulo yapılır.
Hamur 2 eşit parçaya bölünür ve folyoya sarılarak dolapta 5 - 6 saat kadar bekletilir.Son 1 saat kadar da difriz de tutulur.
Dolaptan alındıktan sonra dilimlenip üzerine kaşar dilimleri konularak fırına sürülür .Kızarana kadar fırında tutulur.
No comments:
Post a Comment