1 su bardağı ılık su
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
kıymalı patatesli harç:
300 gr kıyma
2 adet patates rendesi
tuz karabiber
1 adet soğan
2 kaşık yağ
*Kıymalı patatesli harç hazırlayalım...bunun için önce yağda yemeklik doğranmış soğanları soteleyelim.Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım..Rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.Tuz biber atıp soğumaya bırakalım...
*Hamur malzemesiyle ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.
*5 parçaya bölelim.
*Her birini de dörde bölelim.
*250 gr becel margarini eritelim.
*Her bir parçayı unlayıp pasta tabağı kadar açalım.Aralarını yağlayarak her bir bir grubu üstüste koyalım(en üstlere yağ sürülmeyecek)
*Donmasını bekleyelim.
*Dörtlü gruplardan birini oval şekilde açabildiğimiz kadar açalım.Arasına harcı koyup yuvarlayalım.
*Tepsi uzunluğunda olmalı.
*Hepsi bitene kadar bu işleme devam edelim...
*Kalan yağa yumurta sarısı ekleyelim ve böreğin yüzüne sürelim . Çörek otu serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim...
afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment