Friday, November 29, 2013

KATMER BÖREK


katmer borek 1


katmer borek 2 1 su bardağı ılık su


2 adet yumurta


1 çay bardağı zeytinyağı


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


Aldığı kadar un



kıymalı patatesli harç:


300 gr kıyma


2 adet patates rendesi


tuz karabiber


1 adet soğan


2 kaşık yağ



*Kıymalı patatesli harç hazırlayalım...bunun için önce yağda yemeklik doğranmış soğanları soteleyelim.Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuralım..Rendelenmiş patatesleri ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edelim.Tuz biber atıp soğumaya bırakalım...


*Hamur malzemesiyle ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.


*5 parçaya bölelim.


*Her birini de dörde bölelim.


*250 gr becel margarini eritelim.


*Her bir parçayı unlayıp pasta tabağı kadar açalım.Aralarını yağlayarak her bir bir grubu üstüste koyalım(en üstlere yağ sürülmeyecek)


*Donmasını bekleyelim.


*Dörtlü gruplardan birini oval şekilde açabildiğimiz kadar açalım.Arasına harcı koyup yuvarlayalım.


*Tepsi uzunluğunda olmalı.


*Hepsi bitene kadar bu işleme devam edelim...


*Kalan yağa yumurta sarısı ekleyelim ve böreğin yüzüne sürelim . Çörek otu serperek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim...



afiyet olsun....


No comments:

Post a Comment