Ramazan Ayı
İftar Menüleri
Soslu Pastırmalı Çıtır Börek
Soslu Pastırmalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır
Börek tarifimize geçmeden menümüzde yer alan lezzetle bakalım.Tariflere isimlerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsinz.
Bereketli iftarlar,sevgiler.
Tavuklu Topalak Çorbası
Soslu Pastırmalı Çıtır Börek
Kıtır ekmekli Salata
Zeytinyağlı Semizotu
Revani
Malzemeler
4 adet yufka
Dilim pastırma
Rendelenmiş kaşar peynir
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Tereyağı
Sıvı yağ
-Tavaya minik doğradığımız biberlerimizi alıp sıvı yağla soteliyoruz.
-Üzerine minik küpler halinde doğradığımız domatesi ekleyip çok az tuz ve karabiber atıp suyunu çekene kadar pişirip soğutuyoruz.
-Bir tavada bir miktar tereyağını eritip bir miktar sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
-Tezgaha bir yufka serip üzerine fırça ile yağlı karşımdan sürüp üzerine bir kat daha yufka kapatıyoruz.
-Eşit 6 üçgene bölüyoruz.
-Alta domates sosundan yayıyoruz bir dilim pastırma ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.
-Diğer yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip üzerlerine verev olarak iki kesik atıyoruz ve yağlı karışımdan sürüyoruz.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
-Çıtır çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun....
No comments:
Post a Comment