Thursday, November 28, 2013

Soslu Pastırmalı Çıtır Börek ve İftar Menüsü-26



Ramazan Ayı

İftar Menüleri

Soslu Pastırmalı Çıtır Börek 

Soslu Pastırmalı Çıtır Börek Nasıl Yapılır





soslu pastirmali citir borek ve iftar menusu 26 1
Paçanga  ve Pencere böreğinin kardeşi diyebiliriz yağda kızartma değil fırında ve çıtır çıtır deneyip beğenmeniz dileğiyle...Resimlemeye çalıştım...Kesik yerlerden kaşar peynirler eriyip çıkıyor nefis oluyor...

Börek tarifimize geçmeden menümüzde yer alan lezzetle bakalım.Tariflere isimlerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsinz.

Bereketli iftarlar,sevgiler.





soslu pastirmali citir borek ve iftar menusu 26 2
Ramazan Ayı 26.Gün Menüsü

Tavuklu Topalak Çorbası

Soslu Pastırmalı Çıtır Börek

Kıtır ekmekli Salata

Zeytinyağlı Semizotu

Revani





soslu pastirmali citir borek ve iftar menusu 26 3
Soslu Pastırmalı Çıtır Börek

Malzemeler

4 adet yufka

Dilim pastırma

Rendelenmiş kaşar peynir

2 domates

2 sivri biber

Tuz

Karabiber

Tereyağı

Sıvı yağ


soslu pastirmali citir borek ve iftar menusu 26 4
Yapılışı

-Tavaya minik doğradığımız biberlerimizi alıp sıvı yağla soteliyoruz.

-Üzerine minik küpler halinde doğradığımız domatesi ekleyip çok az tuz ve karabiber atıp suyunu çekene kadar pişirip soğutuyoruz.

-Bir tavada bir miktar tereyağını eritip bir miktar sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.

-Tezgaha bir yufka serip üzerine fırça ile yağlı karşımdan sürüp üzerine bir kat daha yufka kapatıyoruz.

-Eşit 6 üçgene bölüyoruz.

-Alta domates sosundan yayıyoruz bir dilim pastırma ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz.

-Diğer yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlanmış tepsiye böreklerimizi dizip üzerlerine verev olarak iki kesik atıyoruz ve yağlı karışımdan sürüyoruz.

-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

-Çıtır çıtır böreklerimiz hazır afiyet olsun....






No comments:

Post a Comment