Çıtır çıtır ve çok pratik ,her lokmada ağzınızda müthiş bir tat bırakan bir börek yapmak istiyorsanız!!! İşte size süper bir tarif...Hani diyorum ya yapması çok kolay,tadı olay diye!!İşte bu börek tam da öyle..Sıcak yaz günlerinde,ramazanda,sahurda hazırlayın hemen,yapın yanına şöyle buz gibi bir komposto..Keyfini çıkarın..
Malzemeler
24 adet baklava yufkası
7 adet patates
2 adet iri soğan
1\2 adet maydanoz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
50 gr.tereyağ
SOSU
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
Patatesleri haşlayıp,küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanları küçük küçük çintin.
Genis bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları koyup,hafifce kavurun.Kavrulan soğanlara doğranmış patatesleri ekleyin,beraberce kavurun.Daha sonrada içine tereyağını ekleyin,kavurun.Kavrulan patatesli harcınıza baharatlarınızı ve doğranmış maydanozları ekleyip,iyice karıştırın,harcınızı ocaktan indirip,soğumaya bırakın.
Süt,sıvıyağ ve yumurtayı bir kasede iyice çırpın.
Yufkalarınızı üçer üçer ayırın.Böreğimizi üçer kat yapacağız.Her üç yufkadan bir rulo börek yapıp,böleceğiz.
İlk yufkayı serin ,üzerine sütlü,yağlı harçtan fırçayla sürün,üzerine ikinci yufkayı kapatın,sonrada onuda sosla ıslatın.En son onun üzerinede üçüncü yufkayı serin,onuda hafifçe soslayıp,patatesli içten bir ucuna yayın.Sonrada sıkıca rulo halinde sarın.Ve 4 eşit parçaya kesin.Bütün yufkaları üçer kat bu şekilde hazırlayın.[ Yufka katlarınıza çok fazla sos sürmeyin,hafifce soslayın,yoksa parçalanır.]
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin,üzerine yumurta sarısı sürün ve susam atın.
170 derece fırında iyice kızarana kadar yaklaşık,35 dakika pişirin.Sonrada servis tabağına alın,ikram edin.
AFİYET OLSUN.
No comments:
Post a Comment