MALZEMELER
5 adet yufka
200gr tereyağı
1 adet yumurta
üzerine çörek otu
Patatesli Kıymalı İç harcı:
200gr kıyma
1 büyük patates
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanları yemeklik doğrayıp kıyma ile kavurun. Kıyma bıraktığı suyu çekince soyulup yıkanmış patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp böylece 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın.Tere yağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25cm, dörde kestiğinizde böreğinizin boyutlarını düşünüp ona göre katlayın.)Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına patatesli kıymalı harcı koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin
No comments:
Post a Comment