Tuesday, November 26, 2013

PAZILI EL AÇMASI MAYALI BÖREK


pazili el acmasi mayali borek 1


pazili el acmasi mayali borek 2


PAZILI EL AÇMASI MAYALI BÖREK

1 su bardağı ılık süt,

1 su bardağı ılık su,

½ su bardağı sıvıyağ,

½ su bardağı yoğurt,

1 tatlı kaşığı mahlep,

1 tatlı kaşığı tozşeker,

1 tatlı kaşığı tuz,

3/2 (yarımdan biraz fazla) yaşmaya,

5 - 5,5 su bardağı un

Hamura sürmek için sıvıyağ(zeytinyağı+çiçekyağı)

İç malzemesi:

1 demet pazı,

1 büyük boy soğan,

150 gr beyaz peynir,

2 kaşık kadar sıvıyağ,

Pul biber,karabiber,nane,tuz

Üstüne yumurta sarısı,

Susam çörekotu:)

Maya ılık süt içinde eritilir,diğer malzemelerle karıştırılıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğrulur,

Fırın 1-2 dk ısıtılır hemen kapatılır ve yoğrulan hamur fırında kabarana kadar mayalandırılır,

İç malzemesinin hazırlanışı:

Hamur mayalanırken soğan ince doğranır sıvıyağla birlikte tavaya konur hemen ardından pazıların ince kıyılmış sapları ilave edilir ve biraz kavrulur,daha sonra pazıların ince kıyılmış yaprak kısımları da konur ve harlı ateşte kısa süre kavrulur,(kısık ateşte pazılar sulanabilir)tuz baharat konur,biraz ılıyınca peyniri de ilave edilerek karıştırılır

Limon büyüklüğünde hamur alınır,un ile çok ince olmuyacak şekilde açılır,fırça yardımı ile az miktarda sıvı yağ sürülür,elle biraz daha inceltilir,

Hamurun bir kenarına iç malzeme konur ve rulo şeklinde sarılır,tepsiye sıralanır,

Rulolar bıçakla yarı kesilir,üstüne yumurta sarısı sürülür,susam ve çörekotu dökülür,ön ısıtmalı 210 c fırında pişirilir



No comments:

Post a Comment