Bu sene ilk defa denedim pırasalı böreği, sdeğişiklik olsun istedim.
İyiki de denemişim, misafirlerimiz çok beğendi.
Malzemeler :
* 5 yufka
İç Malzemesi :
* 1 kg pırasa
* 2 adet havuç
* 1 büyük boy soğan
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Tuz, karabiber
Harcı için:
* 1 yumurta
* 1,5 çay bardağı süt
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle pırasaları ince ince, soğanları küp şeklinde doğrayın, havuçları rendeleyin.
Derin bir tavaya sıvıyağ, soğan,havuç ve pırasaları koyup pişirmeye başlayın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Harcı için malzemelerin hepsini derin bir kaba koyup çırpın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün, yufkaya sıvı harçtan sürüp, pırasalı iç koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye dizin.
Kol böreği sarılışını buradan görebilirsiniz. İsterseniz tepsiye döşeyerek veya gül böreği gibi sararak da yapabilirsiniz.
Pırasalı iç malzemeyi böreği sarmadan önce saracağınız adet kadar bölerseniz, böreklerinizin hepsine eşit miktarda malzeme koymuş olursunuz.
Börekleri sarma işlemi bittikten sonra sıvı harçtan böreklerin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment