Saturday, November 23, 2013

PIRASALI BÖREK



pirasali borek 1


Bu sene ilk defa denedim pırasalı böreği, sdeğişiklik olsun istedim.

İyiki de denemişim, misafirlerimiz çok beğendi.

Malzemeler :

* 5 yufka



İç Malzemesi :

* 1 kg pırasa

* 2 adet havuç

* 1 büyük boy soğan

* Yarım çay bardağı sıvıyağ

* Tuz, karabiber



Harcı için:

* 1 yumurta

* 1,5 çay bardağı süt

* 1 yemek kaşığı yoğurt

* Yarım çay bardağı sıvıyağ



Öncelikle pırasaları ince ince, soğanları küp şeklinde doğrayın, havuçları rendeleyin.

Derin bir tavaya sıvıyağ, soğan,havuç ve pırasaları koyup pişirmeye başlayın.

Tuz ve karabiber ekleyin. Pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın.



Harcı için malzemelerin hepsini derin bir kaba koyup çırpın.

Yufkaları ortadan ikiye bölün, yufkaya sıvı harçtan sürüp, pırasalı iç koyarak sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. 

Kol böreği sarılışını buradan görebilirsiniz. İsterseniz tepsiye döşeyerek veya gül böreği gibi sararak da yapabilirsiniz.

Pırasalı iç malzemeyi böreği sarmadan önce saracağınız adet kadar bölerseniz, böreklerinizin hepsine eşit miktarda malzeme koymuş olursunuz.

Börekleri sarma işlemi bittikten sonra sıvı harçtan böreklerin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment