Herkese mutlu haftasonları...Dün okulların tatile girmesiyle evde tatilin tadını çıkaracak çocuklarımız için besleyici bir tarif vermek istedim bugün.
Bizim evde en sevilen ve en sık yaptığım börek. Evin iki erkeği de patates bağımlısı olunca poğaçalar da börekler de patatesli tercih ediliyor. Gül formu da benim çok hoşuma gidiyor.
3 adet yufka
İç harcı :
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
1. Yufkamızı tezgaha serip,önce ortadan ikiye sonra her parçayı üçe bölüp,6 adet üçgen elde ediyoruz.
2. İç harcımız için patatesleri haşlayıp, rendeliyoruz.
3. Tavaya zeytinyağını alıp, yemeklik doğradığımız soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
4. Üzerine rendelenen patatesleri ekleyip,2-3 dakika kavuruyoruz.
5. Baharatlarını ekleyip,soğumaya bırakıyoruz.
6. Üçgen yufkanın geniş kısmına harçtan yayıp,rulo yapıyoruz.
7. Rulonun bir ucunu kıvırıp,geri kalanını etrafında sarıp,gül şekli veriyoruz.
8. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz.
9. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri yerleştirip,üzerlerine çırptığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
10. 180 derecede böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment