Wednesday, November 27, 2013

Bohça Börek



Çok değerli eşim büyük bir otelin yemeğinde bu börekten yediğini anlatmıştı.

Öve öve bitirememişti,bende buldum tarifini tarifname sitesinden yaptım

çok güzel oldu ama sıcak sıcak yenmesi gerek bohca borek 1

Malzemeler

6 adet

İç Harcı:

3 yemek kaşığı yağı

1 soğan

1 kuçuk konserve  mantar

2 havuç (yarı haşlanmış)

3 közlenmiş kırmızı biber (konserve olsa daha pratik olur)

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

tuz

karabiber

1 çay bardağı krema

3 yufka

Islatmak için;

25 gr tereyağı

1 yumurta

1/2 çay bardağı süt

Üzerine sürmek için;

1 yumurtanin sarisi

1 yemek kaşığı yağı

Tencereye yağını koyun, doğranmış soğanları ekleyerek  kavurun. Kuçuk dilimlenmiş mantarları, yarı haşlanmış havuçları ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Közlenmiş, kare kare doğranmış kırmızı biberleri, bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin ve 5 dakika kadar daha pişirin. Kremayı ilave ettikten 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.

Yufkayı serip üzerine ıslatmak için hazırlanan harctan döktükten sonra 2. yufkayı üzerine serin. Yemek tabağı yardımıyla 4 parça yuvarlak kesin. Diğer yufkanın yine heryerini ıslatıp ikiye katlayın ve 2 parça da buradan yuvarlak çıkarın. Ortalarına mantarlı harçtan koyun, kenarlarından toplayıp ortada büzerek bohça şeklini verin. Fırında yanmayan iple veya aliminyum folyodan hazırlanmış şeritlerle bağlayın. Üzerlerine yağlı yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İsterseniz piştikten sonra bohçaları haşlanmış maydanoz sapı yada taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayabilirsiniz.

kaynak; http://www.tarifname.net/2006/12/boha-brek.html












Subscribe to Our Blog Updates!











Share this article!



  • Facebook


  • Twitter


  • Google+


  • Pinterest


  • StumbleUpon


  • Delicious


  • LinkedIn


  • Reddit


  • Technorati

No comments:

Post a Comment