Friday, November 1, 2013

KARNIYARIK BÖREK



karniyarik borek 1






Herkese Hayırlı Cumalar






Bugün sizlerle eşimin en sevdiği böreklerden birinin tarifini vereceğim. Sanırım görüntü olarak karnıyarığı anımsattığı için bu isim verilmiş. Sunumuyla da çok şık olan bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Herkese mutlu haftasonları. Afiyetle kalın.






KARNIYARIK BÖREK






Malzemeler



  • 4 adet yufka

  • 2 yumurta (1'inin sarısı üzerine)

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • Çörekotu



İçine




  • 250 gr. kıyma

  • 1 adet kuru soğan

  • 4 adet yeşil biber

  • 4 adet domates

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Tuz, Karabiber, Pulbiber



Hazırlanışı







Öncelikle soğanımızı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Biberlerden ikisini küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Domateslerden ikisini küp küp doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip ocağı kapatıyoruz. İç harcımız soğurken yufkaya süreceğimiz sosu hazırlıyoruz. İki yumurtadan birinin sarısını ayırıp kalanının içine süt ve sıvıyağ ekleyip çırpıyoruz. Yufkalardan birini tezgaha serip üzerine sostan sürüyoruz. Diğer yufkayı üzerine seriyoruz ve yine sos sürüyoruz. İki kat yufkamızı 16 eşit üçgene bölüyoruz. Üçgenlerin geniş kenarına kıymalı sostan koyup, genişçe bir rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş tepsiye böreklerimizi diziyoruz. Kalan 2 biberi ve 2 domatesi uzun uzun dilimliyoruz. Tepsideki böreklerin ortasını bıçakla yarıp, 1 domates ve 1 biber parçası koyuyoruz. Kenarlarına da ayırdığımız yumurta sarısından sürüp, çörekotu serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment