Kızlar partimizin aysultan uydurması yemeği:) Kalan böreğiniz,köfteniz için ideal bir tarif.İsterseniz yağda biberli sos yapıp üzerine gezdirebilirsiniz.Nanede serpebilirsiniz.Bence ikiside çok yakışır.Daha bir mantıya benzer o zaman.
Hem pratik hem leziz daha ne olsun...
buyrun tarfimle başbaşasınız;
Malzemeler
Böreği için;
3 yufka
2 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1adet orta boy domates
1 çay bardağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi için;
300 gr tavuk kıyması
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 - 4 dilim ekmek
tuz,karabiber,pul biber
Sosu için;
1 büyük kase yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
tuz
Tavuk ya da et suyu veya 1 adet bulyon
Yapılışı:Patates küçük küçük doğranır.Soğan piyazlık doğranır.Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.Tuz,karabiber,pul biber,bir kaşık sıvıyağ eklenir iyice karıştırılır.Bir yufka masaya serilir.Süt,yumurta ve sıvıyağ karışımı hazırlanılır.Serilen yufka bu karışımla iyice ıslatılır. İç harçtan konulur ve iki kenarından hafifçe katlanarak rulo şeklinde sarılır.Yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır.Tepsiye dizilir.Kalan sos böreklerin üzerine sürülür.Kızarana kadar pişirilir.İyice kuruyana kadar pişirin.Çıtır çıtır olsun.
Sarımsaklar tuzla dövülür ve yoğurtla karıştırılarak sos elde edilir.Soğan rendelenir.Ekmekler ıslatılır ve suyu sıkılarak soğanların üzerine alınır,sarımsağı rendelenir.Baharatları ilave edilerek,yoğurulur.Yuvarlak şekil verilir.Yağda kızartılır.
Börekler küçük küçük parçalara ayrılır ( ister elinizle doğrayın ister bıçakla ).Borcama alınır.Tavuk ya da et suyu veya tarifine göre hazırlanmış bulyonlu su ile börekler ıslatılır.Yoğurt sosu dökülür.En son kızarttığımız köfteler ikiye ya da üçe kesilerek üzerine dizilir.Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun:)
Not 1:Siz mutlaka sıcak yiyin.Benimki kızların gelmesini beklerken baya ılınmıştı hatta soğumuştu :( tadı güzeldi ama...
Not 2:Ben birgün önceden kalan böreklerimi bu şekilde değerlendirdim.Size böreğimin tarifini de verdim.Kalan sürüklenen börekleriniz için çok ideal bir tarif:)
No comments:
Post a Comment