MALZEMELER
4 adet yufka
Süt
Sıvıyağ
İç Malzeme İçin
Patates
Kırmızı biber
Soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
-Patateslerimizi haşlayıp rendeliyoruz.
-Tavada minik doğradığımız soğan ve kırmızı biberleri soteliyoruz.
-Patatesleri ekleyip tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
-Düz bir zemine yufkalarımızı üst üste alıp 8 eşit parçaya bölüyoruz.
-Süt ve sıvıyağ karışımından yumurta fırçasıyla sürüp geniş kısma harç koyarak gül böreği yapar gibi rulo yapıyoruz.
-Ucunda yaklaşık bir parmak boşluk bırakıp içine doğru çeviriyoruz meydana gelen havuzlara iç harcımızdan doldururuyoruz.
-Kenarlarınada fırçayla sütlü karışımdan sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fı rında kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT:Havuzları Burak sardığı için biraz dikdörtgen gibi oldular aslen yuvarlak oluyorlar:))Ama olsun oğlumun eli değdiği için daha bir lezzetliydi.
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment