KIYMALI BÖREK
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı( erimiş)
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi
300 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, çörekotu, susam
Yapılışı
Geniş bir kaba un, yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyup çok sert olmayan bir hamur yapalım. Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örtüp dinlendirelim. Bir tavada tereyağını eritelim.Üzerine ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavuralım. üzerine kıymamızı tuz ve karabiberimizi ilave edip karıştırmaya devam edelim. İnce kıyılmış maydanozumuzuda ilave edip ateşten indirelim. Dinlenen hamurumuzdan parçalar koparıp merdane ile küçük yufkalar açalım. Her yufkanın içerisine hazırladığımız kıymalı içten serip istediğimiz şeklde kapatalım. Altı yağlanmış fıın tepsimize dizelim. Üzerine bir yumurtanın sarısını sürelim, çörekotunu ve susamları serpip önceden kızdırılmış fırında pişirelim. Üzerleri kızardığında fırından çıkarıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
KIYMALI BÖREĞİN ŞİFASI
1. Küçük çocukların iştahını açar.
2. İdrar söktürür.
3. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
4. Anne sütünü artırır.
5. Sinirleri kuvvetlendirir.
No comments:
Post a Comment