Monday, September 23, 2013

KIYMALI BÖREK



kiymali borek 1


 KIYMALI  BÖREK


Malzemeler

1 çay bardağı  yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı  tereyağı( erimiş)

2 Adet yumurta

1 Paket kabartma tozu

Tuz

Aldığı kadar un

İç malzemesi

300 gr. kıyma

1 adet orta boy soğan

1/2 demet maydanoz

Tuz, karabiber, çörekotu, susam

Yapılışı

Geniş bir kaba un, yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta, kabartma tozu, tuz ve tereyağını koyup çok sert olmayan bir hamur yapalım. Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örtüp dinlendirelim. Bir tavada tereyağını eritelim.Üzerine ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavuralım. üzerine kıymamızı tuz ve karabiberimizi ilave edip  karıştırmaya devam edelim. İnce kıyılmış maydanozumuzuda ilave edip ateşten indirelim. Dinlenen hamurumuzdan  parçalar koparıp merdane ile küçük yufkalar  açalım. Her yufkanın içerisine hazırladığımız kıymalı içten serip istediğimiz  şeklde kapatalım. Altı yağlanmış fıın tepsimize dizelim. Üzerine bir yumurtanın sarısını sürelim, çörekotunu ve susamları serpip önceden kızdırılmış fırında pişirelim. Üzerleri kızardığında fırından çıkarıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

KIYMALI  BÖREĞİN ŞİFASI

1. Küçük çocukların iştahını açar.

2. İdrar söktürür.

3. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.

4. Anne sütünü artırır.

5. Sinirleri kuvvetlendirir.

No comments:

Post a Comment