Sunday, September 15, 2013

Yufkalı Milföylü Börek



yufkali milfoylu borek 1




Ramazan'ı şerifin 3 günü gayet güzel gidiyor .Son bir saat biraz zorlasada alışıyoruz gibi:))

Ben bugün sizlerle börek tarifi paylaşıcam.Sahurda yada iftarda kolay bir tarif.

Malzemeler

Malzemeler:

1paket milföy,

2 adet yufka

İç Harcı: Kıyma,

kurusoğan,

karabiber,

kırmızı biber,

maydanoz.

Sosu:

1 yumurta,

1 kaşık yoğurt,

1 şişe soda,

1/2 bu bardağına yakın sıvıyağ,

Aynı şekilde peynirlide yapabilirsiniz ben peynirlide yapıyorum

Yapılışı

Tepsinin tabanına yağlı kağıt serilir. Üzerine bir sıra milföy konulur.

Kıyma ince doğranmış kuru soğanla kavrulur. Soğumaya alınır.Baharatlar ve tuzu katılır.

Milföylerin üzerine yufkanın bir tanesi parçalanarak kapatılır. Üzerine soğuyan kıyma harcı konulur. Kıymalar diğer yufkanın parçalanmasıyla tekrar kapatılır.

En üste tekrar milföylerle kapatılır ve dilimlenir.

Üzerine sos malzemeleri karıştırılarak dökülür ve 1 saat dolapta dinlendirildikten sonra fırına sürülür. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun..


3. Gün Ramazan Menümüz



Toyga çorbası

Fırın poşetinde türlü

Şehriyeli pilav

Salata

Keşkül

No comments:

Post a Comment