Ben bugün sizlerle börek tarifi paylaşıcam.Sahurda yada iftarda kolay bir tarif.
Malzemeler
Malzemeler:
1paket milföy,
2 adet yufka
İç Harcı: Kıyma,
kurusoğan,
karabiber,
kırmızı biber,
maydanoz.
Sosu:
1 yumurta,
1 kaşık yoğurt,
1 şişe soda,
1/2 bu bardağına yakın sıvıyağ,
Aynı şekilde peynirlide yapabilirsiniz ben peynirlide yapıyorum
Yapılışı
Tepsinin tabanına yağlı kağıt serilir. Üzerine bir sıra milföy konulur.
Kıyma ince doğranmış kuru soğanla kavrulur. Soğumaya alınır.Baharatlar ve tuzu katılır.
Milföylerin üzerine yufkanın bir tanesi parçalanarak kapatılır. Üzerine soğuyan kıyma harcı konulur. Kıymalar diğer yufkanın parçalanmasıyla tekrar kapatılır.
En üste tekrar milföylerle kapatılır ve dilimlenir.
Üzerine sos malzemeleri karıştırılarak dökülür ve 1 saat dolapta dinlendirildikten sonra fırına sürülür. Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun..
3. Gün Ramazan Menümüz
Toyga çorbası
Fırın poşetinde türlü
Şehriyeli pilav
Salata
Keşkül
No comments:
Post a Comment