Thursday, September 26, 2013

TAVUK SULU BÖREK


tavuk sulu borek 1


Herkese merhabalar bugün çok yoruldum.Bayağı bir temizlik işiyle uğraştım, nihayet oturabildim. Yorgunluk kahvemi içerken sizlere da geçende misafirlerime yaptığım Tavuk Sulu Böreğin tarifini vermek istiyorum. Çok lezzetli mantı tadında bir börek. Biraz nemli oluyor, çıtırdak olmaması gerek, yani biraz nemli bir börek. Buyrun paylaşalım:



Malzemeler:



3 adet yufka


1 tavuk göğsü, 1 adet tavuk budu


ceviz


tuz, karabiber


1 adet soğan


sıvıyağ


tavuk suyu



Yapılışı:



Önce arkadaşlar tavuk etini haşlayın ve suyunu bir kenara ayırın. Tavuk etlerini de didikleyin. bir adet soğanı incecik kıyın. Tavada sıvıyağda kavurmaya başlayın. İçine didilmiş tavuk etini ekleyin, birlikte biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve ceviziçini ekleyip karıştırın.


Üç adet yufkayı aralarını yağlayarak üstüste yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve fırında kızartın.


Kızarınca çıkarın ve hemen üzerine ayırdığınız soğumuş olan tavuksuyunu gezdirin.


Hazırladığınız tavuk etli iç harcı uzunlamasına ıslak yufkaların üzerine serin ve rulo yapın.


Tepsideki bu ruloyu tekrar fırına verin ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin.


Böreğin tavuk suyunu iyice çektiğinden emin olun. Alt kısmını kontrol edin, ıslak ve beyaz kalmasın.


Pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.İsterseniz yerken üzerine yoğurt bile dökebilirsiniz çünkü dediğim gibi mantı tadında oluyor.


Afiyetler olsun sevgiler...


No comments:

Post a Comment