Monday, September 16, 2013

ELDE AÇMA BÖREK


3 KASE UN

2 YKAŞ. YOĞURT

2 YK SİRKE

1TKAŞ. TUZ

125 GR TYAĞ

ALDIĞI KADAR UN.


elde acma borek 1



elde acma borek 2
TÜM MALZ. YOĞURALIM .SERT BİR HAMUR ELDE EDELİM .

HAMURUMUZU İKİYE BİLELİM .HER HAMURUDA  ONARLIK AYIRALIM .

TOPLAMDA ELİMDE 20 BEZE OLSUN.

İLK ONLARLIK GRUBU TATLI TABAĞI KADAR AÇALIM .

HER KATIN ARASINA ÇOK BOL ERİMİŞ TYAĞ SÜRELİM .

SON KATIDA AÇIP ÜZERİNE KOYALIM ANCAK YAĞLAMAYALIM VE B. DOLABINA KALDIRIP YAĞI DONAN KADAR BEKLETELİM .

İKİNCİ ONARLIK GRUBUMUZADA AYNI İŞLEMİ UYGULAYALIM .

YAĞI DONAN HAMURUMUZU ALALIM VE ÇOK İNCE OLACAK ŞEKİLDE AÇALIM.

YAĞLI TEPSİYE SERELİM .

ARASINA PEYNİR VE KAŞAR RENDESİ EKLEYELİM .

ÜST KATINIDA İNCECİK AÇALIM VE TEPSİYE SERELİM .


elde acma borek 3
 1 KÜÇÜK TOPU İNCECİK AÇIP ARASINI YAĞLADIM .ZARF GİBİ KATLAYIP YENİDEN AÇTIM..BASİT BİR KATMET OLDU..AMA NEFİS OLDUUUUU:))))))))))


elde acma borek 4


 180 DERECEDE PİŞİRELİM .

AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNN

No comments:

Post a Comment