Geçen hafta gelen misafirlerim için yaptığım lezzetlerden biriydi patatesli rulo böreği.Semra'nın bloğunda görüp çok beğenmiştim ve gelecek olan misafirlerim için denedim.
Malzemeler :
- 6 adet yufka
- Yarım su bardağı ve 2 çorba kaşığı sıvıyağlı karışım
- Yumurta sarısı
İç harcı:
- 5–6 adet büyük boy patates
- 3 yumurta
- Süt
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
İç harcın hazırlanması: patatesleri haşlayıp, ezerek içine 3 yumurta(1 yumurta sarısını ayırıyoruz üzeri için) ,baharatları ve sütü ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Sütü göz kararı ekledim, yufkalara sürülebilecek kıvama gelince yeterli oluyor.
Hazırlanması:
- 3 tane yufkayı üst üste gelecek şekilde aralarına sıvıyağlı su serperek seriyoruz.
- Serdiğiniz yufkaların üzerine iç harcın yarısını yayıyoruz. Kenarlarından biraz içe kıvırarak rulo sarıyoruz.
- Aynı işlemi kalan diğer 3 yufkaya da uygulayıp onları da rulo sarıyoruz ve buzdolabında bir gece bekletiyoruz. Vakti olmayanlar birkaç saat dondurucu da bekletebilirler.
- Ertesi gün dolaptan çıkardığımız rulo yufkaları dilimliyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
İnce dilimlendiği için bereketli (aynı zamanda da lezzetli ) bir börek oluyor. Benim misafirlerim çok beğendi.
No comments:
Post a Comment