MALZEMELER
Beş adet milföy (kareye bölünce 10 adet)
2 adet yufka
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı maden suyu
İç harcı;
1 su baedağı istediğin bir peynir
Yarım bağ maydanoz
üzerine çörek otu. susam
YAPILIŞI
Kare veya dikdörtgen bir borcama milföy hamurlarını tepsiyi yapladıktan sonra tabana döşeyin..Tabanını tamamen kaplayın..Sonra;
1 tane yufkayı büzerek yerleştirin ve arasına peynirli harcın tamamını koyun. Ve üzerine 2. yufkayı da büzerek peynirlerin üzerini örtün..
En üste tekrar kare milföy hamurunu 4'e kesin küçük 4 parça kareler olacak, bunları yufkanın üzerine yanyana düzgünce dizin..sanki bıçakla dilimlere kesmiş gibi görünecek..
Üzerine sosunu çırpıp dökün ve çörekotu, susam serpin ve dolapta en aşağı 1-2 saat bekletin..
Eğer imkan varsa geceden hazırlayın dolaba koyun... ama imkan yoksa 1-2 saatte yetiyor..Dolaba koyarken üzerine streçfilm örtmeyi unutmayın..
Siz sabah çayını demleyene kadar pişen bir börek.. Aynı zamanda da çok lezzetli ve kıyır kıyır oluyor..
Bu böreğin içine peynir yerine istediğiniz bir içi koyarak da hazırlayabilirsiniz..
Ben bu böreğimi yılbaşı sofram için yapmıştım..fırından çıkarıp 5 dak. dinlendirdikten sonra sofraya getirdim ve zar zor resim çekebildim..dilim halinde fotoğraf çekmeye fırsat bulamadan bitmişti maalesef..ama kat kat çok güzel bir görüntüsü vardı çok beğendi misafirlerim..artık ona göre:)
No comments:
Post a Comment