Tuesday, September 24, 2013

EL AÇMASI ,ENFES BÖREK HAMURU TARİFİ


el acmasi enfes borek hamuru tarifi 1

Hamur açamıyorum, mayalılardan korkuyorum, ya tutmazsa, ya vaktim ve malzemelerim boşa giderse diye düşünmeye son!

Sizlere Kıymetli ablacığım Yetur'dan garanti bir hamur reçetesi tarifi vereceğim. Bu enfes reçete ile eli hamura değmemiş, ben bu işi yapamam diye düşünen arkadaşlarımız dahi kolaylıkla yumuşacık, lezz mi leziz börekler elde edecekler. İşin güzel kısmı hem yorulmayacak hem de sevdiklerine ikram edecekleri damak coşturan bir tadın  üstadı olacaklar.

Çok güzel oluyor.Kesin konuşmaktan çekinirim her zaman,herkesin damak tadı farklı lakin bu güzelliği bir deneyin derim,sonuç garanti.

Hamuru o kadar güzel oluyor ki oklavaya bile gerek yok neredeyse, elde açılabilir. Benim gibi yurtdışında yaşayan ve hazır yufka bulamayan gurbetçi arkadaşlarımız için de ; altın reçete.

Buzdolabında 4-5 gün yumuşacık kalabiliyor. Haşhaşlı / cevizli / tahinli / kıymalı / patatesli nasıl ve hangi şekilde dilerseniz yapabilirsiniz.

Ayrıca hiç vakit kaybetmek yok , mayalandırma yok direkt fırına..

Hamurumuz:

Bardak ölçümüz 200 ml ;  yani standart su bardağı kullanabilirsiniz.

1 bardak süt,

1 bardak yoğurt,

1 bardak sıvı yağ,

1 paket instant maya,

tuz

un.

içine istediğiniz harç

Tarifin Hazırlanışı

*Bu malzemeler ile orta yumuşaklıkta hamurunuzu yoğurun.

*6 bezeye ayırın.

*Her bezeyi un ile açabildiğiniz kadar ince açın. Hamur çok kolay açılıyor düzgün açamazsanız bile önemli değil.

*Üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirin .

*Yufkanızı yine ortadan 2 ye kesin.

*Harcınızı kestiğiniz yere boylu boyunca koyun rulo sarıp ' U ' şeklinde tepsinize koyun. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin efenim

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment