Kısa bir tatilden sonra yeniden merhaba... Bu aralar bloglarda çok sıkça rastladığımız şekli güzel tadı nefis bir börek tarifi midye börek yada diğer adıyla pileli börek...
Gereken Malzemeler :
3 adet yufka
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı su
İç Malzemesi :
Az tuzlu lor veya rendelenmiş beyaz peynir
kıyılmış dereotu ve maydanoz
Hazırlanışı :
Yufkaların üzerine sürmek için eritilmiş tereyağını ve suyu geniş bir kasede iyice karıştırıp çırpın.
Yufkaların her birini dört eşit üçgen parçaya kesin.
Yağlı su karışımını yufkaların üzerine sürün.
Üçgen yufka parçasının sivri olan kısmını karşıdaki yuvarlak ucuna büzerek toplayın.
Orta kısmından her iki ucunu aşağıya doğru kıvırın .
Alt kısımdaki geniş alana hazırladığınız iç harcını koyun, kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın.
Aşağıdan başlayarak rulo şeklinde sarın.
Ruloyu ters çevirerek pileli kısmı üst kısma gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine yağlı karışımdan sürerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş
No comments:
Post a Comment