Monday, September 23, 2013

UNLU BÖREK



unlu borek 1
Unlu börek hazır yufka ile hazırlanan, yufkasını sarmadan önce un serpilen bir börek tarifi.

Yıllar önce Papatya da ve pek çok blogda görmüştüm ama denemek kısmet olmamıştı.

Ben iç malzemesi olarak mantarlı bir iç hazırladım fakat patatesli içle daha dolgun börekler ortaya çıkıyor.

Yağ miktarı gözünüze çok görünmesin, un yağı emdiği için böreğin kuru kalmasını engelliyor.

"Afiyetle Kalın"


unlu borek 2
MANTARLI UNLU BÖREK;

Malzemeler;

3 adet yufka,

Un,

100 gram tereyağ,

2 çay bardağı sıvıyağ,

İç Malzemesi;

Yarım kilo mantar,

1 adet kuru soğan,

2 adet kırmızı biber,

Tuz, zeytinyağ, 

Üzerine sürmek için;

1 adet yumurta,

2 yemek kaşığı yoğurt,

1 çay bardağı sıvı yağ.

TARİFİ;

Mantarları suda bırakmadan, akan suyun altında yıkayıp doğrayın.

Doğradığınız mantarları tencereye yerleştirin.

Mantarlar suyunu salıp, çekinceye kadar pişsin.

Suyunu çekince biraz zeytinyağ ekleyin.

İnce doğradığınız soğanları, kırmızı biberleri ekleyin.

Tuzunu ekleyip, soğuması için biraz bekletin.

Yufkayı tezgaha serin,  eritilmiş tereyağ ve sıvı yağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.

Üzerine elekle un serpin.

Yufkanın yarısını diğer yarısının üzerine kapatın.

Tekrar yağlayıp, un eleyin.

Yufkanın kenarlarından iki parmak içeriye katlayın.

Kenar kısmına boydan boya iç malzemesi yerleştirin ve rulo sarın.

1 parmak uzunluğunda kesin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Üzerine yumurta-yoğurt-yağ karışımından sürün.

Daha çıtır olmasını isterseniz üzerine sadece çok az sulandırılmış yağ sürebilirsiniz.

Orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment