.
TARİFE YORUM YAZ
Malzemeler:
12 Tane Milföy Hamuru
4 Yufka
4 Patates
1 Soğan
50 Gr. Pastırma
1 Tutam Maydanoz
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Sosu İçin:
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
Hazırlanışı:Patatesleri haşlayın ve kabuğunu soyup rendeleyin. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve soğanı kavurun. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ve patatesi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın.
Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu ilave edin. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üstüste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine iç harcı koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekilde kesin ve çıkarın.
İç harcı koyulan kare yufkaları kenarlarından kapatıp milföyü bilezik gibi geçirin. Yufkanın kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye sırasıyla dizin. Yufkanın arasına sürdüğünüz sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
No comments:
Post a Comment