Saturday, September 21, 2013

Pastırmalı Patatesli Bilezikli Börek




.



TARİFE YORUM YAZ

pastirmali patatesli bilezikli borek 1

Malzemeler:

12 Tane Milföy Hamuru

4 Yufka

4 Patates

1 Soğan

50 Gr. Pastırma

1 Tutam Maydanoz

Sıvıyağ

Tuz, Karabiber

Sosu İçin:

1 Çay B. Süt

Yarım Çay B. Sıvıyağ

1 Yumurta



Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve kabuğunu soyup rendeleyin. Soğanı doğrayın. Tavaya sıvıyağ dökün ve soğanı kavurun. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ve patatesi ilave edin. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırın.

Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu ilave edin. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üstüste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine iç harcı koyun. Milföylerin ortasını çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekilde kesin ve çıkarın.

İç harcı koyulan kare yufkaları kenarlarından kapatıp milföyü bilezik gibi geçirin. Yufkanın kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye sırasıyla dizin. Yufkanın arasına sürdüğünüz sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

No comments:

Post a Comment