Friday, September 20, 2013

peynirli dereotlu çıtır börek


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her günüzüz sağlıklı mutlu ,huzurlu geçsin dileklerimle bu gün sizlerle çıtır çıtır nefis bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.


peynirli dereotlu citir borek 1



  • 4 tane hazır yufka

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı soda

  • 1 kase beyaz peynir

  • Yarım demet dereotu

  • Üzeri için:1 yumurta sarısı



Beyaz peynir ezilir ve doğramış dereotuyla karıştırılır. Bir kasede 1 su ardağı sıvı yağ ve 1 çay bardağı soda çırpılılarak harç hazırlanır. Düz bir zemine yufkanın biri serilir. Fırça yardımıyla yufkanın her yerine harçtan sürülür. Daha sonra yufka 8 üçgen olacak şekilde kesilir.


Her üçgenin uzun kenarına hazırlanan peynirli harçtan konularak sarılır. Diğer yufkalarda bu şekilde hazırlandıktan sonra börekler yarım saat dondurucuda bekletilir. Fırın 200 derecede ısıtılır. Donan börekler üzerlerine yumurta sarısı sürülerek sıcak fırında kızarana kadar pişirilir. Peynirli dereotlu çıtır börek hazır. Afiyet olsun.










peynirli dereotlu citir borek 2










No comments:

Post a Comment