Ramazan 20. gün duası:
Allah'ım! Bu günde cennet kapılarını -yüzüme- aç; cehennem kapılarını -yüzüme- kapat; bu günde Kur'ân okumaya beni muvaffak kıl; ey müminlerin kalplerine sükunet ve huzur indiren -Yüce Allah-!
Hayırlı günler,
Bizim bir grubumuz var -Bugün ne pişirdin- diye..O grupta zaman zaman yaptığımız tüm yemekleri paylaşıp, birbirimize püf noktalarını, yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz. Orada Leyla Anbarlar ablamızın bizle paylaştığı, bu böreğin tarifiyle karşınızdayım..
-6 yufka (taze olmalı istediğimiz gibi şekillendirmek için ),
-1/2 su bardağı sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı,
-1 su bardağı su,
İç malzemesi:
-Beyaz peynir+ kaşar rendesi karışık,
-1/2 demet maydanoz,
Üzerine:
-2 yumurta,
-1 su bardağı süt,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-Maydanozu incecik kıyıp, peynirlerle harmanlayalım.
-Yufkaları yayıp, ortadan ikiye, onları da tekrar ortadan ikiye bölüp 4'lü üçgenler elde edelim.
-Yufkayı su ve yağ karışımıyla ıslatalım,.Leyla Ablacığım bir küçük pet şişeye sıvı yağ+su karışımını koyup kapağını delerek yufkaları öyle ıslatıyorum demişti.Güzel bir fikir .:) Eğer tereyağlı yapacaksınız -ki daha lezzetli olduğuna şüphe yok:)- tereyağı eritip fırça yardımıyla yufkaya sürelim.
-Sivri ucundan içe doğru büzerek yuvarlak kısma yaklaştırıp pile yapalım.
-Kenarlarını birleştirelim.
-Uç kısmına harmanladığımız içten koyup, yuvarlak kısma doğru kapatalım.
-Ters çevirip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim
-Hepsine aynı işlemi yapıp, tepsiye dizdikten sonra, 2 yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpıp hepsinin üzerine bu karışımı gezdirelim.
-Fırında nar gibi kızartalım ,çıtır çıtırken servis edelim ..Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment