Saturday, September 21, 2013

EL AÇMASI MAYALI BÖREK


TARİF 81

GÖNDEREN ÖZLEM

Sevgili arkadaşıma etkinliğe katılıp destek vermesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın bir birinden güzel tariflerini görmek için lütfen bloguna UĞRAYIN






EL AÇMASI MAYALI BÖREK


el acmasi mayali borek 1


Malzemeler:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya

Aldığı kadar un

İç malzemesi:

250 gram kıyma

1 adet kuru soğan

tuz

karabiber, pulbiber

Yapılışı:

İlk olarak iç malzemesi hazırlanır. Çünkü hamur mayalanmayacak. Kıyma ocağa koyulur, suyunu salıp çekene dek kavrulur. Altı söndürülür, içine ince ince kıyılmış soğan eklennir, baharat ve tuz atılır, soğumaya bırakılır. 

Hamur yoğrulur, hafif ele yapışan bir hamur olacak. Hamur 4' e bölünür. İnce açılır, eğer merdane ile açamıorsanız eliniziyağa batırarak inceltin. Sündürün. İç harç serpilir. Rulo yapılır. 3-4 parmak eninde kesilir. Tepsiye dizilir, yumurta sarısı sürülür. Hiç bekletmeden hemen fırına sürülür pişirilir. 

AFİYET OLSUN. 

http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com


No comments:

Post a Comment