Sunday, September 15, 2013

MANTARLI BÖREK



mantarli borek 1


Yıl 98 İzmit'te sabahın köründe işe yetişmeye çalışırken önünden geçerken içeri girmeden yapamadığım tek dükkan Sarıyer Börekçisi idi. Sebebi de enfes mantarlı böreği. Daha farklıydı tabi ki o börek ama benim mantarı sevmemin yegane sebebi o börekti.

Ne zaman mantarlı bir şey yapacak olsam ilk aklıma gelen o börekçidir ve tabi ki mantarlı böreği.

MALZEMELER:

1 Paket mantar

5 adet yufka

1 adet kuru soğan

2 adet sivri biber

tuz, karabiber, pul biber

3 kaşık sıvıyağ

İçine sürmek için:

2 yumurta

1 çay bardağı sut

1 çay bardağı su

tuz

1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

1) Soğanı yemeklik doğrayın. sıvı yağda soteleyin. Sivri biberleri ince kıyıp soğanlara ilave edin.

2) Mantarları yıkayıp küp küp doğrayın ve kavrulan soğana ilave edip iyice kavurun. İndirmeye yakın tuz ve baharatlarını ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

3) Sıvı malzemeleri iyice çırpın. Dikdörtgen borcam' a 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Bir fırça yardımı ile Sıvı malzemeden yeterince her tarafına sürün. 2 adet yufkayı parçalayarak yufka ve sıvı malzeme şeklinde tepsiye serin.

4) Mantarlı içi tepsinin her tarafına yayın. Geri kalan 2 adet yufkayı da aynı şekilde serin. En üzerine dışa sarkan yufkaları kapatın.

5) Kalan sıvı karışımı her tarafına eşit gelecek şekilde yayın ve sosu iyice içine çekmesi için 1-2 saat bekletin.

6) Sosu çektikten sonra böreği kare dilim olacak şekilde kesin. 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.

AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment