Güzel bir cumartesi gecesinden herkese selamlar sevgiler.Bilenler biliyor zayıflamaya silah zoru ile karar verdiğime:)))diyet yapmak elbette sıkıntılı bir süreç insan psikolojisini bozan,şimdiye kadar kendi halimde hiç böyle radikal kararlar almamış idare edip gidiyordum:))
metabolizma denen canavar :))aksayınca kadar, mecburen biraz ilaç takviyesi aaaa..o bildiğiniz bitkisel değil tamamen dr.kontrolünde olacak başladım bakalım diyete.Salata ,sebze ve meyve ağırlıklı ama ben börek istiyorum :))) madem sebze yenilecek dörtde bir yufkadan hiç bir şey olmaz değilmi :)))
Arkadaşlar bu çok yeni bir tarif şimdiye kadar blogda böyle bir tarife rastlamadım çok nefis oldu şiddetle öneririm mutlaka denemelisiniz.
Böreğin iç malzemesi önemli olan hamur açabilen arkadaşlar yufkalarını kendileride açıp yapabilirler.Un ,su, tuz ile kulak memesinden biraz daha yumşak hamurunuz olsun yufka aralarını sadece yağlamanız yeterli.Üzerine tam bir yumurtayı sürdüğünüz zaman doğru soğuk fırına pişmeye.
Fotoğrafda gördüğünüz böreği hazır yufka ile hazırladım yarın tatil günü sıcacık sıcacık yemek için işte tarifi.
Malzemeler:
4 tane yufka
1 küçük demet pazı
2 orta boy patates
1 büyük kuru soğan
1/2et maydanoz
1-2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
Öncelikle pazıları iyice yıkayıp saplarından ayırın ve ince ince doğrayıp tuz ile ovarak yeşil suyunu çıkarın.Suyu çıkmış pazıları sıkarak bir tasa alın, üzerine patatesleri ve soğanı rendeleyin ,maydanozu ince kıyıp ekledikten sonra karabiberini ve iki yemek kaşığı kadar
mısırözü yağını ilave edip karıştırın .Hazırladığımız böreğin içi kenarda beklerken sosu hazırlayalım.
SOS İÇİN:
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı soda
1 tane yumurta
Hazılanması:
Bütün malzemeleri tasın içine alıp bir tel çırpıcı ile homojen oluncaya kadar karıştırın.
Bir yufkamızı serelim üzerine sosumuzdan bolca sürelim ,ikinci yufkayı soslanmış yufkanın üzerine serelim ve önce dörde sonra her parçayı üçe bölelim.12 tane üçgen parçamız olsun geniş kenarına 1 yemek kaşığı dolusu hazırlamış olduğumuz içten koyup sigara böreği sarar gibi saralım tepsiye dizelim.
Diğer kalan iki yufkayada aynı işlemleri yapalım.Kalan sosumuzu sardığımız böreklerin üzerine dökelim biraz çörek otu serptikten sonra böreklerin bu sıvıyı çekmesini bekleyelim.
Daha sonra soğuk fırında sürelim tepsimizi 200 dereceye ayarladığımız fırında üzeri nar gibi oluncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment